Det kræver alligevel sit, at trække turister og Københavnere væk fra de åbne pladser, parker og attraktioner og ind i de små sidegader. Alligevel er det lykkedes OLUFs Is at vække liv i Østerbros hemmelige perle: Olufsgade, en hyggelig lille gade parallelt liggende med Brumleby.

Den lille isbutik byder hverken på vafler eller kugler, men har specialiseret sig i frisklavede italienske ispinde. Isen laves hver dag i baglokalet fra økologisk mælk, for som en af de fire ejere Alexander Baden siger; “italiensk is har en kraftigere smag og en blødere konsistens i forhold til industri is. Det sker, da vi netop anvender mælk frem for fløde. Som bonus feder den også mindre”. Mælken laves til is; solbær, rabarber, chokolade, lakrids, mulighederne er mange og med specialindkøbt udstyr, selvfølgelig importeret fra Italien for den autentiske romantiks skyld, formes isen og pinde puttes i. Efter en hurtig tur i fryseren, er en række ispinde klar. Herefter er det kun fantasien der sætter grænser for overtræk og krymmel, der i mange facetter og nuancer pryder den store ismontre. Af de mere fantasifulde kan nævnes mors-dag-ispinden af solbær gelato, dyppet i hvid chokolade og pyntet med en spiselig blomst. På den måde har Olufs Is ikke ændret sig – det er stadig frisklavede italienske ispinde i hyggelige omgivelser.